Nieuws – 1 februari 2021

De Verbouwing

De Finse School is een gebouw waar je direct verliefd op wordt. Voor ons was het dan ook liefde op het eerste gezicht. Dit markante herkennings-en verzamelpunt verdient het om zijn maatschappelijke functie te vervullen.

Voor ons was het direct duidelijk wat dit betekende: de oude charme van de Finse School behouden en waar nodig herstellen. Tegelijkertijd moest het gebouw ook voorzien worden van alle moderne gemakken.

De buitenkant van het gebouw is direct aangepakt. Met ruim 70 jaar aan oude verflagen was het schuren een flinke klus. Het gebouw is geverfd in de originele kleur met Finse verf. Zo hebben we geprobeerd het originele uiterlijk zo veel mogelijk te benaderen.

De binnenzijde van het gebouw wordt volledig vernieuwd en aangepast aan de eisen van een moderne werkplek. Daarbij hoort natuurlijk een duurzaam karakter. Vandaar dat het gehele gebouw opnieuw geïsoleerd is en er zonnepanelen zijn aangelegd voor de energievoorziening.

Na deze verbouwing is de Buurthub Finse School weer helemaal klaar voor de toekomst. Een toekomst waarin de Buurthub fungeert als lijm van de wijk en als broedplaats voor maatschappelijke betrokkenheid.

Een warme groet,

Buurthub Finse School / Domi Projecten BV

Verbouwing-1
Verbouwing-2
Verbouwing-3