Buurthub Finse School

De locatie

In 1948 sloten Nederland en Finland een handelsverdrag over de uitwisseling van zogenaamde ‘zwakke’ producten. Hout behoorde in Finland niet tot deze producten, maar complete houten schoolgebouwen wel. In Nederland was er juist op dat moment een grote behoefte aan schoolgebouwen. Hierop besloten de ministeries van Wederopbouw, Onderwijs en Financiën op 26 Augustus 1948 tot de invoer van 50 van deze Finse scholen. Deze scholen werden in Finland geproduceerd en als kant-en-klare bouwpakketten aan Nederland geleverd. Zo zijn er in Nederland tussen 1948 en 1950 114 van deze zogenaamde Finse scholen gebouwd.

De Finse School Apeldoorn aan de Eksterweg heeft jarenlang als school gediend. De afgelopen jaren was het gebouw in handen van de gemeente Apeldoorn en heeft het verschillende maatschappelijke functies vervuld. Het diende vooral als buurtcentrum. De gemeente Apeldoorn richt zich meer op grotere gebouwen en stoot kleine gebouwen als de Finse School af. Wij van Domi Projecten zagen direct het potentieel van de Finse School. Wij investeren in het gebouw zodat het zijn maatschappelijke taak kan vervullen als cement van de buurt.

Als organisatie hebben wij de Finse School een nieuwe bestemming gegeven door er ruimte te bieden aan maatschappelijk relevante partijen, maatschappelijke ondernemers en sociale ondernemers. Wij willen continuïteit bieden aan ondernemers die normaal tussen wal en schip vallen. Daarom bieden wij dit pand aan voor een bij deze doelgroep passend budget.

660 M2 vloeroppervlak
3582 M2 perceeloppervlak
Slider-1
Slider-2
Slider-3

Locatie

Dicht bij de locatie

Winkelcentrum

Winkelcentrum

Op loopafstand liggen winkelcentrum ’t Hart van Zuid en winkelcentrum het Schubertplein.

Parken

Parken

De Buurthub Finse School ligt centraal tussen het Zuiderpark en het Westenenkerpark. Dit biedt de ruimte om door een groene omgeving een ontspannende wandeling te maken.

Scholen-2

Scholen

Diverse scholen liggen om de hoek. Dit maakt laagdrempelig contact en korte lijntjes tussen organisaties en scholen mogelijk.

Dokzuid

Dokzuid

Dokzuid is een groot pand waar verschillende maatschappelijk en sociaal bewogen partijen gehuisvest zijn. Dokzuid herbergt onder andere de Coda bibliotheek, een huisartsenpraktijk en een basisschool.